Skip to main content

انواع سیستم آبیاری دیوار سبز

برای حفظ سرسبزی دیوار سبز، باید به مرحله آبیاری آن توجه بیشتری نشان دهیم. در این مقاله انواع سیستم آبیاری دیوار سبز را بررسی خواهیم کرد.

امروزه دیوار سبز برای زیبایی فضاهای داخلی و نماهای بیرونی ساختمان‌ها کاربرد زیادی دارد. بعد از اجرای دیوار سبز در فضای دلخواه، مرحله «نگهداری و مراقبت از دیوار سبز» آغاز می‌شود. نگهداری دیوار سبز سخت نیست، اما به توجه زیادی نیاز دارد. با این مقاله از اسپینگر همراه ما باشید تا با انواع روش های آبیاری دیوار سبز و انواع سیستم آبیاری دیوار سبز آشنا شویم.

انواع سیستم آبیاری دیوار سبز

یکی از مراحل مهم بعد از نصب دیوار سبز، زهکشی و آبیاری دیوار سبز است. حتماً می‌دانید که برای رسیدن اکسیژن به خاک مورد نیاز برای رشد گیاهان، باید مرحله زهکشی به درستی انجام شود. زهکشی روشی است که در کف گلدان‌ها سوراخی ایجاد می‌شود تا آب و هوا در گلدان گردش پیدا کند؛ علاوه‌براین، برای خروج آب اضافی گلدان نیز کاربرد دارد.

مرحله آبیاری هم جزو مراحل مهمی ‌است که باید با دقت انجام شود. همانطور که می‌دانید گیاه برای رشد به نور کافی، خاک مناسب و آب نیاز دارد. در این مقاله در مورد آبیاری دیوار سبز با شما صحبت خواهیم کرد. در انجام این مرحله، یادتان باشد که در مصرف آب صرفه جویی کنید و از هدر رفت آن، پیشگیری نمایید.

از جمله سیستم های آبیاری دیوار سبز ، سیستم هیدروپونیک و سیستم آبیاری قطره‌ای هستند. در هر دو روش برای صرفه جویی در آب، راهکار‌هایی وجود دارد. معمولا از سیستم آبیاری قطره‌ای در کشاورزی مدرن و محوطه‌سازی استفاده می‌شود. اکثرا در دیوار سبز نیز، فناوری آبیاری قطره‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این فناوری از تجهیزات آبیاری اتوماتیک و آبیاری هوشمند نیز استفاده شده است. در مورد آبیاری قطره‌ای باید این مورد را به یاد داشته باشید که هزینه اجرای آن کمی‌ بیشتر است و این موضوع، به عنوان نکته منفی برای این روش تلقی می‌شود.

روش‌های آبیاری دیوار سبز

با انواع سیستم های آبیاری دیوار سبز آشنا شدیم، حال می‌خواهیم روش‌های آبیاری دیوار سبز را بشناسیم. از روش‌های آبیاری دیوار سبز می‌توان به سه نوع آبیاری معمولی، اتوماتیک و هوشمند اشاره کرد.

آبیاری معمولی

در آبیاری معمولی شما در هر نقطه دلخواه می‌توانید سیستم آبیاری را وصل کنید. این سیستم به صورت هوشمند طراحی شده و دارای مخزن آب، پمپ و تایمر است. نحوه پر شدن مخزن این سیستم، به صورت دستی است و شما می‌توانید به صورت دستی، تایمری تنظیم کنید تا مرحله آبیاری انجام شود.

آبیاری اتوماتیک

یک روش دیگر نیز برای آبیاری وجود دارد که به آن «آبیاری اتوماتیک» می‌گویند. سیستم آبیاری اتوماتیک، سیستمی‌ است که یک شیر برقی در مسیر جریان آب قرار می‌گیرد تا میزان آب، زمان آبیاری و جریان آب تعیین شود.

نکته: معمولا بهتر است گیاهان دیوار سبز، از طریق سیستم آبیاری قطره‌ای با روش اتوماتیک آبیاری شوند؛ یعنی روش خوب برای آبیاری دیوار سبز، سیستم اتوماتیک قطره‌ای است.

آبیاری هوشمند

نوع دیگری از آبیاری وجود دارد که از نوع معمولی و اتوماتیک، متفاوت است و این روش، «آبیاری هوشمند» نامیده میشود. آبیاری هوشمند را می‌توانید در سه وضعیت تایمری، هوشمند و ترکیبی تنظیم کنید.

در وضعیت تایمری، زمان‌های آبیاری و استراحت به صورت خودکار قطع و وصل می‌شود. در وضعیت هوشمند، قطع و وصل شدن آب به رطوبت میزان رطوبت خاک بستگی دارد و در این وضعیت، زمان اهمیتی ندارد.

در روش ترکیبی که می‌توان گفت بهترین نوع آبیاری هوشمند است، زمان آبیاری، زمان استراحت و میزان رطوبت خاک به صورت همزمان کنترل شده و مرحله آبیاری انجام می‌گردد.

نکته: در حد امکان از آبیاری دستی برای دیوار سبز استفاده نکنید، زیرا آب چندین برابر مصرف می‌شود و با هدررفت آب مواجه خواهید شد. همچنین امکان به وجود آمدن مشکلات گیاهی، مثل قارچ در صورت آبیاری زیاد در این روش وجود دارد.

طراحی سیستم آبیاری دیوار سبز

در طراحی سیستم آبیاری دیوار سبز باید مراحل و تجهیزاتی را برای انجام این کار فراهم کنید.

تامین منبع آب

یکی از این مراحل، تامین منبع آب برای آبیاری دیوار سبز است. شما باید قبل از هر چیزی، یک منبع آب برای دیوار سبز خود پیدا کنید. در این مرحله به صورت دقیق، اتصال آب و یا مخزن مورد استفاده را بررسی نمایید.

اگر مخزن آب دیگری در دسترس نداشتید، می‌توانید از آب آشامیدنی به عنوان منبع مستقیم استفاده کنید، اما توصیه می‌کنیم که یک منبع آب اختصاصی ایجاد کنید.

آماده سازی تجهیزات آبیاری

برای طراحی سیستم آبیاری دیوار سبز باید امکاناتی را برای آن فراهم کنید. مثلاً هنگام طراحی باید فضایی را برای سیستم کنترل کننده، آبیاری فیلترها، شیرهای آب و سیستم کوددهی آماده نمایید. استفاده از تایمر آبیاری ضروری نیست، ولی برای این که به گیاهان خود در تایم مناسب آب بدهید و شرایط بهتری برای رشد آن‌ها فراهم کنید، بهتر است از تایمر آبیاری نیز استفاده کنید.

مرحله سیستم تصفیه آب

برای حفظ سلامت گیاهان دیوار سبز و جلوگیری از رسوب مواد مختلف در تجهیزات دیوار سبز، بهتر است از فیلتراسیون استفاده شود. مخصوصاً اگر از منبع آب باران و یا سیستم‌های چرخشی برای آبیاری گیاهان دیوار سبز استفاده می‌کنید، اهمیت این موضوع پررنگ‌تر خواهد شد.

همچنین اگر منبع شما برای آبیاری، آب آشامیدنی است، حتماً از فیلتر استفاده کنید؛ زیرا آب کلر موجود در آب می‌تواند به گیاهان شما آسیب برساند.

تنظیم فشار آب

مرحله بعدی که در طراحی سیستم آبیاری دیوار سبز باید به آن توجه کنید، مرحله تنظیم فشار آب است. شما باید مطمئن شوید که فشار آب برای رسیدن به تمام قسمت‌های دیوار سبز مناسب است؛ یعنی نباید این گونه باشد که به قسمت‌های پایینی دیوار سبز آب زیادی برسد و به قسمت‌های بالا آب نفوذ نکند. در این صورت گیاهانی که در قسمت بالای دیوار سبز قرار دارند، به زودی پژمرده خواهد شد.

کنترل ضد آب بودن سیستم آبیاری

ابزار و تجهیزاتی که برای پیاده‌سازی مرحله آبیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید ضد آب باشند، زیرا مدام در تماس با آب هستند و احتمال زنگ زدن وجود دارد.

تست اولیه

در نهایت بعد از پیاده سازی سیستم آبیاری دیوار سبز، حتماً باید آن را تست و بررسی کنید، زیرا ممکن است در مرحله آبیاری با مشکلاتی مانند: نشت، گرفتگی، مناطق ناسازگار و یا فشار آب زیاد یا خیلی کم مواجه شوید، بنابراین در مرحله اول بهتر است سیستم آبیاری نصب شده را به صورت کامل چک کنید تا هیچ گونه مشکلی نداشته باشد.

در این مقاله با انواع سیستم آبیاری دیوار سبز و انواع روش های آبیاری دیوار سبز آشنا شدیم و دانستیم که برای راه اندازی سیستم آبیاری دیوار سبز به چه تجهیزات و مراحلی نیاز خواهیم داشت. ممنون که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. آیا تجربه‌ای در زمینه آبیاری دیوار سبز دارید؟ آبیاری با چه روشی را ترجیح می‌دهید؟

 

 

 

همچنین شما میتوانید نوشتار قوانین و ظوابط ساخت بام سبز را نیز مشاهده کنید.

Comments

Popular posts from this blog

کاربرد پوکه معدنی

  کاربرد پوکه معدنی  که یک ماده آتشفشانی متخلخل و سبک است که از دیرباز در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده ارزشمند، با داشتن ویژگی‌‌های منحصر به ‌فرد خود، همچون وزن سبک، تخلخل بالا و مقاومت در برابر سایش، در صنایع متنوعی کاربرد دارد و به عنوان یک ماده اولیه مهم شناخته می‌‌شود. از جمله کاربرد پوکه معدنی می‌‌توان به استفاده آن در صنایع ساختمانی، تولید بتن، سنگ ‌تراشی، کاشی‌ سازی، عایق ‌کاری، نساجی، داروسازی و پزشکی اشاره کرد. هر کدام از این صنایع، از ویژگی‌های خاصی که  پوکه معدنی  دارد، بهره می‌برند و به کمک آن، محصولات متنوعی را تولید می‌‌کنند.  معرفی کاربردهای پوکه معدنی در صنایع مختلف پوکه معدنی به دلیل خواص و قابلیت‌هایی که دارد، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به بررسی کاربرد پوکه معدنی این ماده ارزشمند می‌پردازیم. کاربرد پوکه معدنی در ساختمان سازی استفاده از پوکه معدنی برای شیب ‌بندی کف و سقف ساختمان، یکی از مهم ‌ترین کاربرد پوکه معدنی در صنعت ساخت ‌و ساز به شمار می‌رود. پوکه معدنی به‌ دلیل ویژگی‌های خاص خود، گزینه بس...

Interesting facts about Robert Lewandowski

  Robert Lewandowski is a Polish professional footballer who plays as a striker for La Liga Club Barcelona. He is thought to be one of the best attackers in the history of football. He is the captain of the Poland national team and is known for his ability to get into good positions and score goals. There are some  amazing facts about Robert Lewandowski  that you don’t know. Lewandowski is one of the best players in Bundesliga history in terms of individual success. Over 600 of the goals he scored for his club and country were at a senior level. Let’s take a look at the top  interesting facts about Robert Lewandowski . Interesting facts about Robert Lewandowski To this day, Robert Lewandowski ranks among Europe’s elite No. 9 players. To help you better know Lewy, we’ve collected some of the most interesting facts about Robert Lewandowski. Robert Lewandowski’s Childhood and Background Credit: diez.hn Even though Lewandowski’s parents were from the east of Poland,...

دانلود رایگان قسمت 337 سریال روزگارانی در چوکوراوا | به همراه دوبله فارسی

  سریال روزگارانی در چوکوراوا محصول سال 2018 ترکیه است. در ادامه برای دانلود رایگان قسمت 337 سریال روزگارانی در چوکوراوا دوبله فارسی همراه   زنگ تفریح   باشید. سریال روزی روزگاری در چوکوراوا روایتگر داستان عشق ییلماز و زلیخا است. هرچند این زوج عاشقانه یکدیگر را دوست دارند، اما مشکلات و موانعی باعث می‌شود بین آنها فاصله بیافتد و نتوانند به مراد دلشان برسند. این مجموعه‌ی پرمخاطب را ییلدیز تونچ نوشته است. مورات ساراج‌اوغلو، سریال روزگارانی در چوکوراوا را کارگردانی کرده است. ما در ادامه لینک دانلود رایگان قسمت 337 سریال روزگارانی در چوکوراوا دوبله فارسی را در اختیار شما می‌گذاریم. دانلود رایگان قسمت 337 سریال روزگارانی در چوکوراوا به همراه دوبله فارسی سریال روزگارانی در چوکوراوا یکی از مجموعه‌های ترکی پرطرفدار در ژانر عاشقانه محسوب می‌شود. ییلماز و زلیخا شخصیت‌های اصلی داستان هستند که عاشقانه یکدیگر را دوست دارند. ییلماز در دوران کودکی خانواده‌اش را از دست داده و پس از آن استادش که یک مکانیک است او را بزرگ کرده است و اکنون او در کنار استادش کار می‌کند. زلیخا نیز با برادر و خو...